Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna i rano je govoriti o njenoj stabilizaciji, iako podaci govore da se ide u tom pravcu, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

Cilj je da što prije uđemo u razdoblje stabilizacije, kako bismo, između ostalog, i proces cjepljenja mogli nastaviti u kontinuitetu, kao i da povećamo njezin kapacitet, rekao je Zeljković.

On je pozvao građane da s tim ciljem nastave strogo poštivati epidemiološke mjere, te istaknuo da je to, osim cjepljenja trenutno osnovni način borbe protiv širenja koronavirusa, prenosi N1.

Zeljković je istaknuo kako broj pozitivnih osoba na dnevnoj razini, kao i poistotak broja pozitivnih u odnosu na testirane, ukazuju na nepovoljnu epidemiološku situaciju, napominjući kako virus ne poznaje uzrast, spol, vjeru i nema granice.

“Upozorenje za građane da situaciju shvate ozbiljno jeste svaki izgubljen život od koronavirusa, a posebno kada se dogodi da premine netko mlad, kao što je u protekla 24 sata preminuo tridesetdvogodišnjak”, rekao je Zeljkovi jučer.

On je izrazio zadovoljstvo jer građani pokazuju veliku zainteresiranost za cjepljenje, posebno osobe starije od 65 godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok