Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u utorak će biti pretežito oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17 stupnjeva, na jugu zemlje do 20.

U srijedu takođe oblačno s kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva Celzijusa, prenosi N1.

Umjereno do pretežito oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između sedam i 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24.

Od 29. travnja do kraja prognoznog razdoblja 11. svibnja, temperature će biti prikladnije godišnjem dobu, jutarnje u Bosni od 6 do 11, u Hercegovini od 9 do 14°C, očekivane dnevne temperature u Bosni između 17 i 22, u Hercegovini od 20 do 25 °C.