Europska regija Svjetske zdravstvene organizacije obilježava ove godine od 26. travnja do 2. svibnja, 16. Europski tjedan imunizacije i podsjeća na značaj imunizacije kao najdjelotvornije i najsigurnije mjere u sprječavanju zaraznih bolesti, kao i na doprinos imunizacije zdravlju i očuvanju zdravlja tijekom cijelog života.

- Ove godine govorit će se i o cijepljenju protiv COVID-19 kao najučinkovitijem alatu za kontrolu i zaustavljanje zaraze i pandemije koja ugrožava ljudske živote, opterećuje zdravstvene sustave, ostavlja velike ekonomske posljedice i onemogućava odvijanje normalnog života - navodi se Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, za danas najavljuju obraćanje predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH, uživo putem video linka Federalne novinske agencije, s početkom u 13 sati.

- Nakon obraćanja javnosti bit će održan sastanak predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva i partnera (UNICEF BiH i WHO u BiH) sa zdravstvenim djelatnicima iz Federacije BiH s ciljem kolegijalne razmjene iskustava, praksi, mišljenja i izazova u procesu redovne imunizacije, posebno tijekom pandemije COVID - 19. Na sastanku će biti prezentirani i najnoviji podaci o obuhvatu redovnom imunizacijom u Federaciji BiH, te informativni i promotivni materijali - priopćeno je iz Zavoda. (Fena)