Zastupnički dom Federalnog parlamenta nije odobrio na današnjoj sjednici prijedlog zastupnika Nihada Čolpe da policijski sat u Federaciji Bosne i Hercegovine ubuduće traje od 23 sata umjesto od 21 sat, kako je sad na snazi.

Prema odlukama donesenim na ovoj sjednici na zahtjev parlamentarnog Odbora za zdravstvo, sve trenutne epidemiološke mjere trebaju ostati u FBiH i u narednih 14 dana.

Odobren je i zahtjev Odbora da Federalna vlada naredi županijama s incidencom obolijevanja od COVID-a većom od federalne da ustanove restriktivnije epidemiološke mjera od sadašnjih, kao i da Vlada izvještava Zastupnički dom redovito, a najmanje jednom tjedno o stanju nabavke cjepiva i cjepljenju stanovnika Federacije.

Prihvaćen je također zahtjev Odbora za zdravstvo da Zastupnički dom inicira Vijeću ministara Bosne i Hercegovine uvođenje obveznog negativnog PCR testa za one koji ulaze u BiH preko državne granice ili potvrde o preležanom COVID-u ili, pak, potvrde o obavljenom dvostrukom cjepljenju.

Zastupnica Faika Mujanović Glamočanin predložila je na ovoj sjednici, a zastupnici također odobrili većinom glasova, da Vlada i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva podnesu Parlamentu izvješće o donacijama u medicinskoj opremi u Federaciji, kao i u sredstvima za borbu protiv COVID-a, pristiglim od početka pandemije do kraja prošle godine.

Većinom glasova je odobren i prijedlog Kluba neovisnih zastupnika da Vlada dostavi izvještaj o broju respiratora u javnim zdravstvenim ustanovama FBiH te o broju novouposlenog osoblja za potrebe borbe protiv koronavirusa, kao i o medicinskoj opremi nabavljenoj u tom cilju u ovim ustanovama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok