Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ga sve više brine ponašanje novih političara u Republici Srpskoj koji olako prihvaćaju konformizam koji se nudi na neke ideje koje su unitarno centralističke u BiH.

Dodik je rekao da takvih ima u svim strankama, pa i u njegovoj, ali da crta obrane mora biti da se izgradi nova generacija političara da imaju čvrst stav i da imaju podršku naroda.

"RS će ostati ukoliko naši ljudi budu stajali iza jake političke koncepcije koja ide za tim da čuva Republiku Srpsku", istaknuo je Dodik na tribini "Izvorni Dayton ili mirni razlaz" u Beogradu, javlja Srna.

On smatra da je to opasna matrica, koja pravi problem situaciji i položaju Republike Srpske.

"Čuvao sam je 25 godina. Mislim da će se definitvno njezin položaj riješiti u idućih 10 godina i ispravno je da postane neovisna i da se kao takva udruži sa Srbijom u nekom dogovorenom obliku. Granice nije potrebno mijenjati, ima entitetska koja je međunarodno potvrđena i priznata", rekao je Dodik.

On je dodao da, kada je riječ o Brčko distriktu, supervizija nema razloga da se održava do danas, ali kako "tamo Amerikanci hoće da se pitaju".

Dodik je rekao i kako vapi da dođe Christian Schmidt da ga pita "što hoće", te napomenuo kako ga je već u telefonskom razgovoru pitao zašto mu na kraju karijere treba da se ovdje blamira.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok