Kolegij urednika BHT1 održao je jučer sastanak nakon kojeg su se oglasili priopćenjem za javnost. Kako je navedeno, na sastanku su usvojeni zaključci s kojim su bili suglasni svi osim urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević-Kapor koja je izuzela mišljenje.

Kazali su kako ne želi komentirati rad disciplinskog povjerenstva BHRT-a.

- Postoje interni akti kuće koji definiraju odgovornost zaposlenika i predviđaju sankcije za propuste. Urednički kolegij podsjeća na obvezu svakog zaposlenika da se pridržava najvećih profesionalnih standarda i etičkih normi novinarstva.

Kolegij urednika BHT1 osuđuje prijetnje upućene bilo kojem zaposleniku. Krivnju će, ako postoji, ustvrditi disciplinsko povjerenstvo, a ne društvene mreže i drugi kanali - navodi se u zaključcima, prenosi Avaz.

Dodali su kako inzistiraju da se Javni servis izuzme iz bilo kakvih političkih konotacija.

- Istovremeno molimo sve političke subjekte i pojednice da, ukoliko žele pomoći Javnom servisu RTVBiH, svu svoju energiju i konkretna djelovanja usmjere u rješavanju problema stabilnog financiranja naše kuće, naveli su.

Podsjetimo, voditeljica Dnevnika na BHT1 u ovoj informativnoj emisiji Armiju Republike Bosne i Hercegovine je nazvala "takozvanom".

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka i suspendirao urednicu u informativnom programu BHT1 Gordanu Dragutinović-Mutić i voditeljicu vijesti Zoricu Jorgić do završetka postupka.

Razlog pokretanja disciplinskog postupka, kako je navedeno, i suspenzije je plasiranje neprovjerenih podataka u programima koje imaju za posljedicu uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT-u.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok