Koordinator za deminiranje Javne ustanove "Ekologija i Bezbjednost" iz Trebinja Mišo Pamučina ovoga je vikenda ispred trebinjskih kuća uhvatio dva poskoka i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu kuće.

Sve se događalo u trebinjskim prigradskim naseljima, u kojim su vlasnici dvije spomenute kuće bili prestrašeni kad su ugledali najotrovniju vrstu zmije u Hercegovini.

"Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao dospjeti na to mjesto, nego preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt prestrašeni kada su ovu otrovnicu pronašli kako se kroz persijane pokušava uvući u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu", rekao je Pamučina, pišu Nezavisne novine.

Kaže da ga je poziv zatekao kod kuće, te nije imao vremena ni obući radno odijelo, nego je odmah krenuo na teren, s obzirom na dramatičnost situacije, a obje zmije je morao ubiti.

"Nemam običaj ubijati ih, ali sam ovoga puta ubio obje, s obzirom da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao voziti do nepristupačnih terena", kaže dalje Pamučina.

Dodaje kako sve više poziva o zmijama koje treba uhvatiti dobiva i iz centra grada, jer je u posljednje vrijeme u Trebinju registrirana prava najezda ovih gmizavaca.

U posljednjih mjesec dana je, kako kaže, malo koji dan da ga ne zovu radi ovakvih intervencija, zbog čega apelira na sve koji se kreću u prirodi da obuvaju dublju obuću i paze gdje staju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok