Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je jučer stigao u Vitez. “Nemam komentar na Milanovića, danas je 11. srpanj”, kratko je komentirao Komšić.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da u službenu posjetu Sarajevu neće doći dok se “neke stvari ne razriješe” te naglasio kako “član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda”. “Hrvatski narod je konstitutivan narod i to je to.

>>> Milanović u Vitezu: Neću posjetiti Sarajevo dok Hrvati ne dobiju pravo birati svog predsjednika

Dakle, moraju ga birati građani hrvatske nacionalnosti. U Hrvatskoj, doduše pripadnike manjina, ali jasno definiranih etničkih skupina, mogu birati samo pripadnici tih skupina. Dakle, ne mogu ja kao Hrvat u Hrvatskoj birati predstavnika srpskog ili bošnjačkog naroda u Hrvatskom saboru”, kazao je Milanović novinarima u Vitezu, pred početak radnog sastanka s predstavnicima lokalne zajednice te političarima i gospodarstvenicima.

Na pitanje zašto nije bio u Srebrenici, na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima, Milanović je podsjetio da je bio u Potočarima u vrijeme kada je obnašao dužnost premijera Republike Hrvatske, prenosi N1. “Bio sam tamo i vjerojatno ću otići opet. Isti sam čovjek, predstavljam istu državu.

Nadam se da to nitko nije protumačio kao moje podcjenjivanje žrtava, jer to je sve suprotno onome što sam u životu radio i govorio… No, ovo zlorabljenje je ljudski loše. Pokušava mi se imputirati nešto što nema veze sa mnom”, kazao je Milanović, koji je u Vitezu došao s cvijetom Srebrenice na reveru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok