Nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom na konferenciji za medije se obratila dopredsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Kako je rekla Krišto, razgovor je doživjela kao jedan u nizu s prijateljima Bosne i Hercegovine, koji dolaze u trenutku najdublje krize od Daytona do danas.

"Kriza je ne samo politička, nego i institucionalna. Razgovarali smo kako riješiti ta pitanja, i naravno sve se svodi na ono što jeste jedino moguće, a to je dijalog da na sva pitanja gledamo kao na državu tri konstitutivna naroda i drugih građana koji u njoj žive", kazala je Krišto.

Dodala je da je svako od nazočnih o Izbornom zakonu kazao svoje.

"Onda sam ja rekla na kraju, što bih ja kao politički predstavnik hrvatskog naroda mogla govoriti o poziciji hrvatskog naroda unutar BiH, i u RS-u i u Federaciji BiH. Zaboravljamo danas da bošnjački narod ima dva člana Predsjedništva BiH. Treba provesti odluke Europskog suda za ljudska prava i odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda, čime bi se relaksirali odnosi", naglasila je Krišto.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok