Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) javlja kako će ovaj vikend diljem Bosne i Hercegovine padati snijeg, a da u nekim dijelovima BiH možemo očekivati i jake udare vjetra.

Danas (11. prosinca) će u BiH biti oblačno vrijeme, a diljem zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 stupnja, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.

Već sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme prije podne, a snijeg će padati u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje naoblake sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stupnjeva, na jugu zemlje od 4 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

Početak novog tjedna (13. prosinca) obilježit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 stupnjeva, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok