Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u našoj zemlji očekuje pretežito oblačno vrijeme.

U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višom područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar u Bosni prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 stupnjeva.

U nedjelju se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme s kišom na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje sa snijegom i susnježicom. Jutarnja temperatura od -5 do 1, a dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 stupnjeva, prenosi Avaz.

I u ponedjeljak se očekuje pretežito oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -6 do 0, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 9.

I u utorak će biti slično vrijeme. Prema najavama meteorologa, bit će pretežito oblačno. U Bosni povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu Hercegovine poslijepodne slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 9.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u