Osam uhićenih osoba u akciji "Posrednik" predato je jutros u nadležnost Tužiteljstva Sarajevske županije. Oni se terete za više krivičnih djela jer su izdavali i prodavali falsificirane potvrde o cijepljenju na području dvije županije.

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić rekla je da će osumnjičeni biti zadržani 24 sata, a u tom razdoblju će postupajuća tužiteljica odlučiti od daljnjim mjerama.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela, između ostalog da su se udružili u grupu u proteklom razdoblju, i za iznos od 200 do 300 eura posredstvom službene osobe u JU Dom zdravlja Sarajevske županije osiguravala izdavanje lažnih potvrda o cijepljenju na području Sarajevske županije i Zeničko-dobojske županije.

Među uhićenima su uposlenici zdravstvenih ustanova u ove dvije županije. Kako saznajemo, među njima su i uposlenici Doma zdravlja SŽ i Opće bolnice u Sarajevu.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u sklopu operativne akcije “Posrednik” na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizirali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj covid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok