Službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uhitili su četiri osobe za koje postoji sumnja da su sudjelovale u pljački radnika BH Pošte u tuzlanskom naselju Solina.

Uhićeni su E.G. (34), A.M. (23), Š.E. (39) i S.A. (27) svi iz Tuzle te su predani u nadležnost Županijskog tužiteljstva TŽ na dalje postupanje.

Za Fenu je potvrđeno da je među četiri uhićene osobe i poštar, odnosno radnik BH Pošte, koji je prijavio pljačku 6. travnja 2022. godine. Podsjećanja radi, poštar je tada prijavio da mu je ukradeno 20.000 KM koje su bile namijenjene za podjelu mirovina.

Inače, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici OKP PU Tuzla su u četvrtak, 7. travnja, uz asistenciju PU Istok, PU Zapad i PU Centar, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koja koriste spomenuta lica, kojom prilikom je pronađena određena količina novca, poštanskih čekova i pošiljki, digitalna vaga za precizno vaganje, dva pvc. pakiranja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u