Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da ga ne brinu mnogo sankcije koje je danas uvela Velika Britanija, te da Velika Britanija nikada nije imala dobre namjere prema Srbima i Republici Srpskoj.

- Drago mi je što sam predmet rasprave Vlade Velike Britanije i to je zaista veliki uspjeh. Bez obzira na to što oni odlučivali. Drugo, sve što su rekli nije istina - kaže Dodik, prenosi RTRS.

Istaknuo je da je Velika Britanija neprijatelj srpskog naroda.

- To su stari manipulatori. Kad god neki britanski veleposlanik dolazi ovdje, dolazi da radi protiv interesa Srba i Srpske. Isto rade ovdje 200 godina, ista je edukacija onog veleposlanika od prije 100 godina i ovog koji sada dolazi - naveo je Dodik.

Kaže da oni ovdje pokušavaju da zaštite nered koji je napravio Paddyja Ashdowna.

- A on je masovno kršio Dejtonski sporazum, Ustav i sve odrednice, čemu se mi suprotstavljamo - dodao je Dodik.

Ističe da su sankcije donesene na zahtjev njihove ekspoziture ovdje, a to je, kako kaže, PDP.

- To su Јelena Trivić, Igor Crnadak, Branislav Borenović i Mladen Ivanić. Oni su njihovi obavještajni eksponenti na prostoru Srpske i sankcije su uvedene vjerojatno razmišljajući da se ugrozi moje kandidiranje i kandidiranje Željke Cvijanović na pojedinačne dužnosti na narednim izborima - rekao je Dodik.

Podsjećanja radi, Velika Britanija je danas priopćila da je sankcionirala člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog, kako je napisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u