Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je opet komentirao situaciju u Bosni i Hercegovini te najavio "vruću jesen" zbog HDZ-ovog na čijem čelu je Dragan Čović.

On je na pitanje kako komentira izjavu Mirele Ahmetović koja je danas kazala je da će hrvatski SDP podržati ulazak Finske u NATO odgovorio:

"Ja ću se boriti do kraja. Vidjet ćete na jesen. Očekujete da jesen u BiH bude mirna? Da Hrvati odustanu od svog interesa? Nije svatko za veliku politiku. Kad sam ja bio u SDP-u, stvorio sam veliku stranku, pobjeđivali smo. Svatko tko je ušao u sabor kao protivnik Plenkovića i onda ga počeo podržavati je lopov, tat, razbojnik. Nema drugog motiva. Oni gledaju kako preživjeti, a prežive tako da rade za Plenkovića", kaže.

Zatim je najavio "vruću jesen".

“Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih časnika jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu.

Zatim je kazao da on "ovo sve radi zbog pravde", a političare iz Švedske je nazvao fašistima.

“Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa. Dugo traje, previše se natežemo, ali užasno je ozbiljna tema. Razina izdajstva i kukavičluka naše politike je… Pitam se kako opstajemo kao nacija. Imamo europske fondove, dok nam ovi fašisti iz Švedske ne priprijete da će to ukinuti. Ma nek' si to nabije, znate gdje”, zaključio je predsjednik Hrvatske, prenosi Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok