Tužiteljstvo BiH počelo provoditi istražne radnje u predmetu protiv osumnjičenog Šefika Džaferovića, a na osnovi prijave koju smo uputili Tužiteljstvu, stoji u objavi na Facebook stranici Hrvatske republikanske stranke (HRS).

Prijava je urađena zbog, kako navode, kršenja odredbi Kaznenog zakona koje se tiču izazivanja nacionalne mržnje putem umanjivanja i/ili opravdavanja ratnih zločina od strane Šefika Džaferovića. Javlja Dnevnik.ba.

“To znači kako je Tužiteljstvo ocijenilo kako je kaznena prijava koju smo uputili osnovana na činjenicama i kako treba početi sa saslušanjem svjedoka”, navodi se na Facebooku HRS-a.

Iz spomenute stranke poručuju da jedva čekaju iznijeti činjenice pred Tužiteljstvom.

“Stigao je prvi poziv na saslušanje i ono je održano u prostorijama Tužiteljstva BiH! Budući da Šefik Džaferović, niti nakon naše prijave zbog govora u Jablanici, nije prestao s negiranjem pravomoćnih presuda zbog zločina počinjenih od strane pripadnika ABiH, jedva čekamo iznijeti činjenice u prostorijama Tužiteljstva”, navodi se u Facebook objavi HRS-a te dodaje:

-Iznimno nam je drago što su „institucije počele raditi svoj posao“. Još nam je draže što smo ih mi na to natjerali. Kako bi se još bolje vidjela razlika između onih koji djeluju i onih koji samo (isprazno) govore, djelujući redovito post festum i donoseći „setove zaključaka“ nakon što je šteta već napravljena, zaključuje se u priopćenju za javnost koje je objavljeno na Facebook stranici HRS-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok