U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčanije prijepodne, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Jače naoblačenje sa sjevera se očekuje tijekom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južni i jugozapadni. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

U subotu 28. svibnja u Bosni će biti oblačno s kišom i pljuskovima. U Hercegovini djelomično vedro. Padaline se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu od 26 do 29 stupnjeva.

U nedjelju će biti pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

Pretežito oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima bit će i u ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok