Županijski sud u Novom Travniku preinačio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bugojnu kojom je Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog iskaza.

Kako je za N1 potvrdio Helez, Županijski sud u Novom Travniku je preinačio presudu prvostupanjskog suda u Bugojnu kojom je on prvobitno osuđen na šest mjeseci zatvora.

Shodno tome, uvjetna kazna zatvora od devet mjeseci se neće realizirati ako Helez u roku od dvije godine ne počini prekršaj.

Ističe da je ovaj slučaj nezapamćen u bh. pravosuđu jer je, prema njegovim riječima, svjedočio o manjem incidentu na parkingu za koji je sudionik dobio prekršajni nalog, a on (Helez op.a.) sudsku presudu.

“Od podizanja optužnice počinje paralelni pritisak na mene od strane HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske da dignem ruku za izmjene Ustava BiH. Dolazili su emisari, nudili mi stan u Zagrebu ili negdje drugo”, rekao je Helez dodajući da je takve ponude odbio.

Helez tvrdi da je njegova obitelj trpjela pritiske te da je o svemu obavijestio kolegu iz Privremene istražne komisije Zastupničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Damira Arnauta.

Za komentar o ovom slučaju, N1 je pitao i visoku dužnosnicu HDZ-a BiH Zdenku Džambas koja je samo kratko prokomentirala “da je gospodin Helez već optužen za lažni iskaz”.

Uz osmijeh je dodala da poznaje njegov rad s obzirom na to da dolaze iz iste županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u