Zoran Milanović; Foto: Livno Online

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u 11,15 sati sastanak s gradonačelnicom Grada Siska i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska.

Nakon toga Milanović je odao počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U 12 sati predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je u Hotelu ''Panonia'' na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice rada Udruge HVIDR-a Sisak, nakon čega je dao izjave za medije.

Na početku se osvrnuo na inflaciju.

– Vlada za to nije odgovorna, za to ih ne mogu optužiti. Kad je bio novac jeftiniji? Nikad, a robe nema. Opskrbni lanci su poremećeni. Lako je sad biti pametan, ali to je bilo očekivano – kazao je.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg glavnog tužitelja Sergea Brammertza koji je kazao da Hrvatska traži pravdu samo za svoje ratne žrtve.

– Pa pa, doviđenja. Dosta je tog maltretiranja. Bez hrvatske vojske danas ne bi bilo slobodne BiH jer se ne bi Brammertz i njegovi šetali do Banje Luke. To je hrvatski doprinos da bi nas sad maltretirali, otimali nam prava i rugali nam se. Pošalješ tamo Čovića da potpiše dokument kao da se ništa nije događalo zadnje tri godine, a u kojem se ne spominju temeljna hrvatska prava. Treba pokazati gard i vi me pitate za Brammertza? Da je do njega, naši bi bili u zatvoru – kazao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok