Bili su poslijepodnevni sati, a cestom Krupac - Bjelašnica u Sarajevu prometovao je policijski kombi. U njemu su se nalazili Stanko Jošilo i njegov kolega policajac. Vozeći polako, planirao je stati uz cestu i pozdraviti staru majku koja je prodavala namirnice uz cestu, piše Večernji list BiH.

Vatrogasci rezali lim

Majka je gledala kombi i radovala se svomu sinu. Nažalost, dogodilo se ono što ni u najgorim noćnim morama nije mogla ni zamisliti. Automobil koji je bio iza i išao divljačkom brzinom udario je u kombi. Majka je pretrnula. Udarac automobila bio je previše jak te koban za Stanka koji je preminuo. Na teren su brzo izišli pripadnici MUP-a Sarajevske županije, hitna pomoć. Kolega E. Vatić bio je ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti, dok Stanku nije bilo spasa. Suze i jecaji na mjestu događaja, plakala je Stankova majka, plakali su kolege policajci. Brojni su svom kolegi i prijatelju izrazili sućut nakon ove tragedije. - Neka ti je laka zemlja prijatelju moj, dobri naš Jole - jedna je od upućenih poruka. A kolika je snaga ovog udarca bila najbolje pokazuje činjenica da se kombi prevrnuo preko bankine, a vatrogasci su morali rezati lim kako bi policajce izvukli iz automobila. - Stanko je bio policajac za primjer, uvijek odgovoran prema poslu. I tog je dana išao na Bjelašnicu, na teren. Kod njega nije bilo praznog hoda. Bio je uistinu vrijedan i dobar mladi čovjek kojega su kolege voljeli. Nažalost, nađe se tako netko tko ugasi snove, nade... koliko god mi je teško zbog Stanka toliko mi je teško zbog njegove majke koja je tomu svjedočila. Trebao je to biti samo jedan običan dan, kada bi Stanko kratko zastao pored svoje majke i pozdravio je. Oni su stvarno bili krasna obitelj. Ne mogu vjerovati da je jedan život ovako ugašen - priča policijski službenik koji je poznavao stradalog. U povodu stradanja policijskog službenika uime Sindikata policije Sarajevske županije, kao i u svoje osobno ime, sućut je uputio i predsjednik sindikata Sadik Ećo. - Sindikat će pružiti svu nužnu pomoć obitelji našeg kolege. Nažalost, u posljednjih 20 godina, šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a Sarajevske županije stradalo je na izvršavanju službenih zadataka - kazao je Ećo.

Kolege napravili očevid

I ovo je jasan znak da se uvjeti na cesti moraju postrožiti, i to ne da kažnjavanje vozača bude praksa za punjenje proračuna nego ozbiljna mjera koja će vozaču biti opomena za budući incident jer nakon ove tragedije, Stanka više nitko ne može vratiti i ostaje trajna bol njegovoj obitelji, majci koja je sve to gledala i drugima, njegovim kolegama koji su morali izvršiti očevid.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok