Pedofil I.M. (60), državljanin Hrvatske koji je u veljači prošle godine prijavljen zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnje djevojčice u Banjaluci, i dalje je nedostupan pravosudnim institucijama Republike Srpske.

Osumnjičeni je, nakon što je prijavljen za teško kazneno djelo, uspio pobjeći policiji i skrasiti se u Hrvatskoj, gdje se i danas nalazi.

U Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka potvrdili su Srpskainfo da je protiv I.M. donesena naredba o provođenju istrage zbog kaznena djela “obljuba s djetetom mlađim od 15 godina”.

– Tužiteljstvo je stavilo prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora i raspisivanje tjeralice prema osumnjičenom. Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se određuje pritvor prema osumnjičenom, s naredbom da se izda međunarodna tjeralica– izjavila je za Srpskainfo Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka.

Šokantan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta u Banjaluci u veljači prošle godine prijavila je majka osmogodišnje žrtve.

– Majka djevojčice uhvatila je na djelu osumnjičenog, inače očuha svog supruga, da zlostavlja unuku – izjavio je ranije izvor iz istrage.

Po otkrivanju ovog slučaja djevojčica se povjerila majci da nije prvi put da je njen djed zlostavlja, odnosno zavlači ruku u gaćice.

Nakon što je slučaj prijavljen, djevojčica je upućena na liječničke preglede, a obavljena su i potrebna medicinska vještačenja. Nažalost, osumnjičeni je uspio pobjeći policiji i do danas nije odgovarao za ono što je učinio.

Majka djevojčice je medijima ispričala da je osumnjičenog prijavila 12. veljače prošle godine, 40 minuta nakon što je saznala za zlostavljanje kćeri.

– Ne da je užasno, ovo je nešto na što nitko ne može biti spreman, ovo su rane koje ne zarastaju i agonija koja ne prestaje. On je u našim životima od 2013. godine, što znači da je to osoba koja moje dijete poznaje od rođenja. Četiri puta ju je seksualno zlostavljao, prijetio joj i prepadao je – ispričala je ranije majka žrtve.

Dodala je kako je, nažalost, tek četvrti put uhvatila monstruma na djelu.

– Pobjegao mi je. Dijete se prelomilo i ispričalo mi sve. Pokazala mi je, plakala je, govoreći da ne želi ugroziti nikoga, ali da ne može više izdržati. Sve se dogodilo 12. veljače ; nakon 40 minuta od saznanja i njegovog bijega, bila sam s djetetom u postaji policije i sve prijavila – navela je ogorčena majka zlostavljane djevojčice.

Istog dana u 15.03 automobil osumnjičenog snimile su kamere.

– Policija mi je jamčila da neće uspjeti napustiti grad, ali je iste noći auto ostavio u blizini graničnog prijelaza Izačić – ispričala je ova Banjalučanka.

Nakon otkrivanja slučaja došlo se do novih informacija o zlostavljaču, odnosno da mu unuka iz Banjaluke nije bila prva žrtva, jer je gotovo identično kazneno djelo izvršio i uoči dolaska u Banjaluku.

Za sada osumnjičenom pedofilu, ako bude priveden pravdi, prijeti dugogodišnja zatvorska robija.

Kazneni zakon RS-a je za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina predvidio kazne do maksimalno 15 godina zatvora, ovisno o otežavajućim okolnostima koje će se utvrditi tijekom kaznenog postupka.

Dok je pedofil još uvijek nedostupan, osumnjičenog I.M. su, nakon što je vijest o zlostavljanju djevojčice obišla i regiju, pronašli novinari u Hrvatskoj i razgovarali s njim. Osumnjičeni je, po već ustaljenom šablonu za pedofile, negirao sve i izjavio da mu je slučaj “napakiran”. Istaknuo je da je morao pobjeći iz Banjaluke jer mu je bila ugrožena sigurnost. Vrhunac je bio kada je rekao da voli djecu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok