U jutarnjim satima u blizini crkvenog dvorišta crkve Uzvišenja svetoga Križa u Blaževcima, općina Tešanj, gdje je prije nekoliko dana napadnuta hrvatska obitelj, osvanuli su crteži pištolja i crvene boje koja bi evidentno trebala simbolizirati prolijevanje krvi.

Ovo je još jedan od napada i prijetnji koji su se dogodili u posljednje vrijeme na općini Tešanj, a usmjereni su protiv hrvatskog življa. Piše Dnevnik.ba.

Poslije dvostrukoga uništavanja zastave hrvatskog naroda na spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Jelahu, potom napada na hrvatsku obitelj koja se vraćala sa sinove svadbe, ovaj incident se može protumačiti kao napad na sve župljane i katolike ovoga kraja.

>>> Katolička obitelj napadnuta u selu Blaževci kod Tešnja

Hrvatske obitelji ovoga kraja, a osobito obitelj koja je prije nekoliko dana napadnuta, sa zebnjom dočekuju noć i u strahu nezaštićeni očekuju ponovne izljeve mržnje samo zato što su Hrvati.

Pozadina svih ovih napada nije poznata, ali oni koji to čine evidentno žele izazvati incident koji može imati nesagledive posljedice, piše čitatelj portala Dnevnik.ba koji je dostavio i fotografije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok