Podsjetimo, već danima bošnjački političari i politički aktivisti prijete ratom, nasiljem i kaosom ukoliko Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, kojima bi se bar djelomično vratila Hrvatima oteta prava.

Kako Hrvatski Medijski Servis saznaje iz pouzdanog izvora prijetnje nisu i neće pokolebati visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji će sutra objaviti odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, kojima će se djelomično provesti presuda ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić o osiguranju legitimnog predstavlja konstitutivnih naroda u Domu naroda i Predsjedništvu BiH, ali ne i u izboru hrvatskog člana Predsjedništva.

Podsjetimo, već danima bošnjački političari i politički aktivisti prijete ratom, nasiljem i kaosom ako Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, kojima bi se bar djelomično vratila Hrvatima oteta prava. Vrhunac je današnja izjava Bakira Izetbegovića kako će se Schmidt večeras “suočiti s otporom naroda” te da će se “u 19 sati dogoditi kaos”.

Nakon ove Izetbegoviće izjave jedna strana obavještajna služba prije otprilike sat vremena dostavila je uredu visokog predstavnika Christiana Schmidta informaciju da će večeras kriminalne skupine bacati molotovljeve koktele na zgradu OHR-a, saznaje ekskluzivno Hrvatski Medijski Servis.

Tu informaciju Schmidtov ured je odmah proslijedio šefu osiguranja zgrade OHR-a. Kako saznajemo iz OHR-a je odmah o ovom obaviješten direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Inače prema saznanjima HMS-a, među onima koji će večeras, na poziv bošnjačkih stranaka prosvjedovati protiv navodne odluke visokog predstavnika da uvede cenzus od 3 posto na izbor izaslanika iz pojedinih županija u Federalni Dom naroda čime bi se, barem djelomično, onemogućilo da jedan narod bira drugome političke predstavnike u Dom naroda bit će oko 100 agenata u civilu iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koja je zadužena i za Schmidtovu sigurnost.

Nakon informacije koja je iz strane obavještajne službe stigla u OHR i zahtjeva OHR-a upućenog Vilić, on je odlučio osiguranje Schmidtovog ureda pojačati s još 50 policajaca u civilu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u