Sunce i dalje obasjava Bosnu i Hercegovinu, a iako nije kao početkom studenoga, kada smo se grijali na gotovo 30 °C, vrijeme je i dalje iznadprosječno toplo ako uzmemo u obzir kako se zove ovaj mjesec i da nam je još malo ostalo do klimatološkog početka zime.

Što se tiče ovoga vikenda, naoblaka se očekuje u Bosni i na sjeveru Hercegovine, međutim, rijetko može pasti malo kiše u istočnim područjima Bosne. - U većem dijelu Hercegovine sunčanije prijepodne, povećanje naoblake očekuje se u drugom dijelu dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 15 do 18 °C - prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kiše bi ipak trebalo biti u nedjelju, i to na području Hercegovine te zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 8 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Na svojoj stranici neovisni meteorolog Zoran Zadro najavio je mogućnost nove jače promjene vremena od polovine idućeg tjedna, ponegdje uz obilnije oborine, zahladnjenje i gorski snijeg. Prognoze daju opcije za mogućnost snijega i u pojedinim nizinama, ponajprije središnje i zapadne Bosne. Isto tako, Zadro je vezano uz prethodne "vrućine" i naše iščekivanje zahladnjenje objavio novinski članak iz Nottingham Evening Posta, gdje je izvukao podatke za 1938. Tada su u Velikoj Britaniji temperature išle iznad 20 °C, ali i u ostatku Europe.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok