Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima moguća je mjestimična poledica, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Ugaženog snijega na kolniku jutros ima na putnom pravcu Glamoč-Mliništa.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po pretežno mokrom kolniku, a upozorava se na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelira se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno. Posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometju usporeno, jednim trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, prometje se usporeno, jednim trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok