Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za narednih 15 dana. Kako su najavili, nakon stabilnog i suhog vikenda koji smo imali, ovaj tjedan je počeo u sličnom tonu.

Nestabilno vrijeme sa slabim padalinama bit će sve do kraja ovog radnog tjedna - navodi se.

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padalina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, osobito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 stupnja u Bosni, na jugu Hercegovine do 6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U razdoblju od 5. prosinca pa do kraja prognoznog razdoblja, prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno s kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama, prenosi Avaz.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 u Bosni do 13 stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9 i 14 u Bosni do 16 stupnjeva u Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok