Udruga za zaštitu potrošača "Don" iz Prijedora upozorava građane na još jednu obmanu potrošača.

Ovaj put radi se o pokušaju prodaje štapnog usisavača telefonom "za malo novca zbog osvojene nagrade".

U ovom slučaju prodavač je dobio na telefon ravnateljicu ove udruge pa mu nije pošlo za rukom prodati proizvod, piše Srpskainfo.

- Baš smo mislili zašto nas ne pozovu na te prezentacije, zašto nama ništa ne nude. Kad, evo, nazvaše i našu ravnateljicu da joj kažu kako je dobila nagradu od 250 KM. Rekli su i naziv tvrtke, ali je upitno je li to pravo ime. Glas s druge strane telefona je govorio: "Samo danas možete kupiti štapni usisavač koji je inače skuplji od 400 KM, a zbog nagrade samo danas se može iskoristiti popust i kupiti za 250 KM, čak uz besplatnu dostavu" - navode u udruzi. Kad je, kako kažu, ravnateljica istaknula da ima usisavač, prodavač nije odustao, već je odmah ponudio pretis-lonac i sve lonce koji sami kuhaju i koji su spremni samo danas i samo za nju.

- Kada je prilikom prezentiranja istaknuta godina dana jamstva, ravnateljica udruge "Don" je reagirala i kazala da je u BiH jamstvo dvije godine, a prezentatoru s druge strane telefonske žice objasnila tko je i čime se bavi.

Pod pretpostavkom da mladi čovjek samo obavlja svoj posao i da o zakonu ne zna ništa, ali je barem upozoren da je sve što radi velika obmana potrošača, jer je isti pokušao uvjeriti je da je dobila i SMS sa slikama proizvoda, što svakako nije bila istina. Kako su došli do broja, nije nam poznato, zahtijevano je brisanje broja iz njihove evidencije - kažu u udruzi. - Obratite dobro pozornost na pozive i ne nasjedajte na lažne nagrade - poručuju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok