U tjednu ispred nas kalendarski stiže i astronomska zima. Prvi dani zime proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, uz nešto više sunčanih intervala.

Više sunca očekuje se na području Hercegovine. Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom u Bosni, koji će u drugom dijelu tjedna izostati.

S obzirom na to da se približava Božić, koji će u svakom slučaju donijeti i kretanje većeg broja ljudi, uključujući i iseljeništvo koje se tradicionalno vraća u domovinu, dobre su vijesti da se ne očekuju oborine.

Dnevne temperature tijekom tjedna će rasti i u mnogim krajevima prelaziti 10 stupnjeva. U prijepodnevnim satima moguća je magla ili niska naoblaka u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni. Jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 °C u Bosni, a na jugu Hercegovine do 9 °C. Najviše dnevne temperature bit će između 3 i 9 °C, na jugu zemlje do 13 °C.

U drugom dijelu tjedna jutarnje temperature varirat će između 1 i 5 °C u Bosni do 10 °C na području Hercegovine. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima, pad temperature zraka i izraženije oborine u Bosni i Hercegovini prognoziraju se u srijedu, 28. prosinca. Oborine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega u Bosni, a na području Hercegovine očekuje se kiša.

Od srijede pa do kraja prognoznog razdoblja (2. siječnja 2023.) očekuju se manje količine snježnih oborina u Bosni. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -10 i -3 °C u Bosni do 1 °C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -7 i -1 °C u Bosni do 5 °C u Hercegovini.

U razdoblju oko Nove godine jutarnje temperature bit će i do -15 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok