• Short title article: Johann Sattler

Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, kazao je kako "nema šanse" da i naredne četiri godine ostane Vlada Federacije BiH na čijem je čelu Fadil Novalić.

On je u Danu uživo za N1 za novu državnu vlast rekao kako mu ulijeva povjerenje. 

"U rekordnom vremenu smo imalu formiranu vlast na državnoj razini, u tri mjeseca, i to je nešto čemu ranije nismo svjedočili. Sviđa mi se kod nove koalicije što imaju programsku osnovu. Svima je jasno da su pomaci itekako potrebni. Slažem sa s Cvijanović koja kaže da treba ići paket po paket (reformi), ne možem sve odjednom. Uvjeren sam da će se taj prvi korak dogoditi (do ljeta)", rekao je Sattler.

"Ovoj koaliciji je jasno da moraju pokazati rezultate. Sad treba napraviti pomak", naglasio je. 

Na upit što ako ništa ne bude do lipnja, pojasnio je kako oni imaju svoje određene procedure. 

"Poznato vam je kako Europska komisija za sve zemlje priprema izvještaj, on se objavljuje u listopadu. Dakle, sve što se uradi do ljeta bit će dio ovog izvješća. Uvjeren sam da će biti napretka", naglasio je Sattler.

Govoreći o formiranju nove Vlade Federacije BiH rekao je kako neće bit još četiri godine tehničkog mandata. 

"Vrijeme je da zaključimo vlast u FBiH. Ja ne mogu niti zamisliti da bi bilo kojem odgovornom političaru bio interes blokirati. Bit će pritiska i reakcije samih građana. Definitvno neće biti još četiri godine blokada i tehničkog mandata", kazao je Sattler.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok