• Short title article: SDA nastavlja s blokadom

Stranka demokratske akcije nastavlja putem blokada kojim je krenula nakon što je postalo jasno da s ovom stranko nitko tko ne mora neće u koaliciju.

Refik Lendo (SDA), dopredsjednik Federacije BiH na konferenciji za novinare danas je jasno i glasno poručio da neće podržati imenovanje nove Vlade Federacije BiH te zato naveo najmanje tri razloga.

„Prvi je jer pobjedničke bošnjačke stranke SDA nema u toj priči, drugi razlog jer smatram da je donesema mimo Ustava i zakona, a treći je jer ja te ljude koji su predloženi za ministre ne poznajem. Znam samo jednog kandidata iz Tešnja, dobitnika Zlatnog ljiljana i samo bi njega podržao“, izjavio je Lendo koji tvrdi da je Odluku o imenovanju Vlade FBiH koju je donijela predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara (HDZ BiH) te je proslijedila na suglasnost dvojici dopredsjednika Refiku Lendi i Igoru Stojanoviću (SDP), dobio 45 minuta prije obraćanja medijima u zgradi Parlamenta Federacije BiH. Navodi Večernji list.

Lendo je ustvrdio i da prilikom sastanaka s kolegama u Predsjedništvu F BIH, Lidijom Bradara i Igorom Stojanovićem nije bilo govora o imenima kandidata za ministre te da mu je visoki predstavnik Christian Schmidt poručio da sjednu i dogovore se . Po Lendi, sasvim očekivano, ispada da sjedali jesu, ali dogovorili se nisu, a da mu je stranka važnija od svega Lendo je ponovio podrcrtavajući još jednom da je ulazak SDA u vlast uvjet podrške imenovanju Vlade F BiH.

Iako ova stranka nije dio parlamentarne većine ni na razini Federacije BiH po Refiku Lendu onda svoj legitimitet crpi iz Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta F BiH.

„Ja trebam dati suglasnost na imenovanje ministara iz reda bošnjačkog naroda, ne može ih Lidija birat“, završio je svoje obraćanje medijima Refik Lendo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok