• Short title article: Zagreb

Kako kažu iz Vlade Hrvatske, predstojeća zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara koja će biti održana u lipnju, u Zagrebu, doprinijet će rješavanju niza bilateralnih tema.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se u Zagrebu s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. Na sastanku je izražena spremnost za daljnje jačanje dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i BiH, koje, kako je istaknuto, nastavljaju unaprjeđivati gospodarsku razmjenu te suradnju u prometu, energetici i nizu drugih područja.

U tom pogledu, predstojeća zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara koja će biti održana u lipnju, u Zagrebu, doprinijet će rješavanju niza bilateralnih tema, priopćeno je iz Vlade RH.

Razgovaralo se o predstojećim koracima koji su važni za ubrzanje europskog puta BiH nakon stjecanja statusa kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji.

Iz hrvatske Vlade su istaknuli kako se ta zemlja najsnažnije založila za pomoć BiH na putu ka EU.  

Europski put važan je za koheziju i napredak čitave zemlje, poručeno je na sastanku.

Plenković je pozdravio formiranje Vlade Federacije BiH, te istaknuo potrebu nastavka političkog dijaloga o izbornoj reformi kako bi se postigla puna ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda.

Dodao je da je Hrvatskoj u interesu stabilna i funkcionalna BiH s kojom će nastaviti graditi partnerske i prijateljske odnose.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok