• Short title article: Lijepo vrijeme

U vremenskoj prognozi koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod pokriva se razdoblje od jučer pa do 17. srpnja.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za iduća dva tjedna, za razdoblje od 4. do 17. srpnja ove godine.

Kako navode, u Bosni će do kraja tjedna prevladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima, osobito u srijedu i četvrtak, izgledni su pljuskovi i grmljavina, lokalno je moguće i nevrijeme.

Na jugu Hercegovine bit će pretežito sunčano, uz umjerenu naoblaku. Izgledi za kišu i pljuskove su mali, osim u srijedu, kada se i na ovom području očekuju kratkotrajne oborine. Osim duljih sunčanih intervala, na jugu zemlje puhat će i umjereno jugo, koje će uvjetovati i nešto više dnevne temperature zraka u odnosu na prosjek.

Za dane vikenda na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine bit će umjereno oblačno i stabilnije vrijeme. Jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 19 u Bosni, na jugu Hercegovine do 23 °C. Najviše dnevne temperature pretežito između 24 i 30 °C, u Hercegovini lokalno i do 33°C. Početkom idućeg tjedna bit će stabilno i pretežito sunčano. Pred kraj prognoznog razdoblja moguća je slaba kiša u središnjim i sjevernim krajevima naše zemlje.

Kada je riječ o ovom tjednu, danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle. U Hercegovini sunčanije prijepodne. Od sredine dana prema večernjim satima diljem zemlje mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

U četvrtak promjenjivo i dalje nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez oborina na jugu zemlje.

U petak oblačnije u središnjim i istočnim područjima, gdje rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U ostatku zemlje očekuje se mala do umjerena naoblaka.

U subotu u BiH bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 °C, na jugu zemlje do 20 °C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 32 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok