• Short title article: Prognoza

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežito oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 15 stupnjeva, Ivan Sedlo 16, Sarajevo 18, Bugojno 19, Bihać, Gradačac, Tuzla i Zenica 20, Livno i Sanski Most 21, Široki Brijeg i Stolac 24, Mostar 26 i Neum 28 stupnjeva.

Količine padalina u protekla 24 sata (mm): Bugojno, Tuzla 31; Gradačac 12; Sarajevo-Bjelave 10; Zenica 9; Bihać 8; Ivan-sedlo 7; Bjelašnica, Sanski Most 5; Livno 4. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne će biti pretežito sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje od 34 do 38 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežito oblačno. Prolazni pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima i od sredine dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok