• Short title article: Osvježilo, ali...

Iza nas je svjež vikend sa promjenjivom naoblakom i lokalnim nestabilnostima kojih je najviše bilo na jugu i istoku zemlje.

Od utorka izgledna je stabilizacija vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine.

Povećanje broja sunčanih sati i jačanje anticiklone uvjetovat će porast temperature zraka, tako da će na većini područja pred kraj tjedna maksimalne temperature biti iznad 30°C. Jutarnja svježina će se zadržati.

Minimalne temperature varirat će od 10°C do 15°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C, a najveće dnevne vrijednosti temperatura, u prvom dijelu tjedna, kretat će se između 21°C do 27°C u Bosni, u Hercegovini do 31°C. U drugom dijelu tjedna maksimalne temperature u Bosni do 34°C, a u Hercegovini do 37°C.

Stabilno, sunčano i vrlo toplo prognozira se u periodu od 14. 8. do 20. 8. Osim vrućine, posebice u Bosni moguća je i sparina, a u Hercegovini izgledne su tropske noći. Jutarnje temperature zraka varirat će između 15°C i 20°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 32°C do 36°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 39°C, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok