• Short title article: Malo kiše, malo sunca

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežito sunčano vrijeme.

Po kotlinama će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu i u Krajini do 14 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak, 31.listopada, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U srijedu, 1. studenoga, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C..

U četvrtak, 2. studenoga, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Povremeni lokalni pljuskovi su najizgledniji na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok