• Short title article: Listopad nikad topliji

Listopad  će završiti sa natprosječnim temperaturama zraka, ali uz nestabilno vrijeme, kišu i pljuskove koji će biti izraženiji na jugu zemlje, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ujedno, uz manjak padalina listopad 2023. godine, će biti i najtopliji listopad u Bosni i Hercegovini od početka službenih mjerenja. U prvom tjednu studenog zadržaće se natprosječno toplo ali uz nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padaline očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje. U centralnim, sjevernim i istočnim područjima, padaline neće izostati ali će biti znatno manje u odnosu na južna područja.

Minimalne temperature zraka varirat će od 5 do 10 stupnjeva celzija u Bosni, na području Hercegovine do 12 stupnjeva. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 15 do 20 stupnjeva u Bosni. Na jugu zemlje i do 22 stupnja. 

Nestabilno vrijeme s kišom prognozira se i u periodu od 6. do 11. studenog. Izraženije padaline moguće su na jugu i jugozapadu zemlje. Prema trenutnim sinoptičkim modelima stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 12. studenog. 

Jutarnje temperature kretat će se između od tri i osam stupnjeva celzija na jugu zemlje do 10 stupnjeva. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 10 do 15 stupnjevau Hercegovini do 16 stupnjeva, navodi se u saopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok