• Short title article: Cijena stagnira, ali ...

Cijene kruha i pekarskih proizvoda za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plaće, pekari kažu da je poskupljenje neminovno.

Uz brojna poskupljenja u prošloj godina, nameće se pitanje donosi li početak 2024-e i nova. Cijene kruha i pekarskih proizvoda, shodno cijenama pšenice i brašna, ali i energenata, trebale bi biti niže, očekivanja su poljoprivrednika i mlinara. S tim se, ipak, ne slažu pekari. Izvjesno je jedino da snižavanja cijena neće biti, ali nova poskupljenja, nisu isključena. To ovisi, kažu, od radne snage i povećanja najniže plaće.

Cijene kruha i pekarskih proizvoda za sada miruju, ali, ako dođe do povećanja najniže plaće, pekari kažu da je poskupljenje neminovno, javlja BHRT.

Predsjednik Udruge pekara regije Bijeljina Radenko Pelemiš kaže kako u nekom narednom razdoblju, prvom tromjesečju, ne bi trebalo doći do promjene cijena.

"Došlo je do opterećenja gospodarstva s povećanjem poreza i doprinosa, što se tiče proizvodnje neko je zatišje, s proljeća ćemo vidjeti što će se događati. S druge strane, poljoprivrednici kažu da za poskupljenje nema razloga", pojasnio je Pelemiš.

"Zato što nijedam parametar u nizu tih parametara nije otišao, nijedan energent nije poskupio, čak je pojeftinio, posebno nafta, ali mislim da se ljudi kalkulirajuu kroz tu radnu snagu, a što mi da kažemo poljoprivrednici, kakvu mi kalkulaciju da pravimo da bi mogli preživjeti", navodi Predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača sela Semberije i Majevice Savo Bakajlić.

Iako su tvrdili da prethodna ne može biti gora, građani ni u novoj godini nemaju mnogo optimizma.

Što građani kažu na sve pogledajte u prilogu BHRT-a: 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok