• Short title article: Prognoza
Foto: Livno Online / Z. Karadža

Nakon klimatološki toplog većeg dijela mjeseca, siječanj je zimska obilježja pokazao u trećoj dekadi, ali ne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U petak i u dane vikenda na jugu zemlje preovladavat će pretežno vedro i sunčano vrijeme. Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme s jutarnjom maglom prognozira se u centralnim i sjevernim područjima.

U subotu prijepodne izvjesne su padaline. Na planinama snijeg, a u nižim područjima susnježica i kiša. Kiša bi se u kotlinskim područjima mogla lediti u dodiru sa tlom.

Minimalne temperature zraka varirat će između minus tri stupnja Celzijusova i dva u Bosni, u Hercegovini od jedan stupanj do šest.

Najviše dnevne temperature u Bosni između tri i osam stupnjeva, na jugu zemlje do 12.

Od ponedjeljka (29. siječnja) do 8. veljače preovladavat će stabilno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prognozirane temperature zraka malo više od prosjeka. U Bosni su izvjesni jutarnji mrazevi. Maksimalne temperature do šest, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok