• Short title article: Vrijeme

Nakon klimatološki toplog većeg dijela mjeseca, siječanj je zimska obilježja pokazao u trećoj dekadi, ali ne u cijeloj BiH.

U petak i u dane vikenda na jugu zemlje prevladavat će pretežito vedro i sunčano vrijeme. Promjenjivo oblačno i nestabilno s jutarnjom maglom prognozira se u središnjim i sjevernim područjima.

U subotu prijepodne izvjesne su oborine. Na planinama snijeg, a u nižim područjima susnježica i kiša. Kiša bi se u kotlinskim područjima mogla lediti u dodiru s tlom. Minimalne temperature zraka između -3 ° i 2 °C u Bosni, u Hercegovini od 1 °C do 6 °C. Najviše dnevne u Bosni između 3 i 8 °C, na jugu do 12 °C.

Od 29. siječnja do 8. veljače prevladavat će stabilno vrijeme. U Bosni će biti umjereno do pretežito oblačno i djelomično sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prognozirane temperature bit će malo više od prosjeka. U Bosni su izvjesni jutarnji mrazovi. Maksimalne temperature do 6 °C, na jugu do 13 °C, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Za danas se u BiH prognozira mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni bit će dugotrajne magle ili niske naoblake. Novo naoblačenje očekuje se tijekom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna između 5 i 11 °C, na jugu do 15 °C. U subotu će kratkotrajno naoblačenje u Bosni u jutarnjim satima uvjetovati kišu ili susnježicu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4 °C, na jugu do 8 °C. Najviša dnevna između 4 i 9 °C, na jugu od 11 do 15 °C.

U nedjelju će više naoblake biti u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje očekuje se pretežito sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 1, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna između 3 i 9, na jugu do 12 °C. U ponedjeljak prijepodne po kotlinama u središnjim i istočnim područjima i sjeveru zemlje očekuju se magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano. Najniža jutarnja temperatura između -5 i 0 °C, na jugu do 4 °C, a najviša dnevna između 3 i 8 °C, na jugu do 12 stupnjeva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok