• Short title article: Prognoza

U većem dijelu zemlje danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U Bosni je prijepodne prolazno bilo pretežito oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je bilo dugotrajne magle.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 2; Sarajevo i Zenica 4; Bugojno i Sokolac 5; Banja Luka, Doboj i Srebrenica 8; Tuzla 9; Bihać, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 10; Livno 11; Drvar, Neum i Zvornik 12; Mostar 13; Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 15 stupnjeva.

Sutra u ranim jutarnjim satima će naoblačenje u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine uvjetovati slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežito oblačno prijepodne. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok