• Short title article: Prognoza

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 1. veljače, srednjoročnu prognozu za period od naredne dva tjedna, do 16. veljače 2024.

Hladna fronta sa sjeverozapada uvjetovat će prolazno pogoršanje, u četvrtak i petak očekuje se oblačno vrijeme praćeno slabim padavinama u centralnim, istočnim i sjevernim predjelima Bosne.

Od 3. do 8. veljače, prostrano polje visokog zračnog pritiska dominirat će nad većim dijelom južne i centralne Europe, što će uvjetovati stabilno vrijeme i u Bosni i Hercegovini. Bez padavina sve do 9. veljače uz natprosječno visoke temperature zraka. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana.

Od 10. veljače očekuje se nestabilno vrijeme, više oblaka i češće padavine uz pojačan vjetar na cijelom prostoru naše zemlje.

Do 9. veljače izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna s temperaturama zraka od -7 do -2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -3 do 2 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 2 do 6 °C. Danju u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 10. veljače sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -4 do 1 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 7 u Hercegovini do 11 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok