• Short title article: Prognoza

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini do kraja radnog tjedna proteći će i dalje u natprosječno visokoj temperature zraka.

Prevladavat će umjereno do pretežito oblačno i uglavnom bez padalina, izuzev na juga i jugozapada zemlje gdje može pasti svaki dan kiša. Padaline će biti povremene i u malim količinama. 

Jutarnji minusi zadržaće se u višim područjima. Mraz pri tlu moguć je i u uskim kotlinama, gdje tijekom dana može biti malo ili nimalo sunca.

U dane vikenda prognozira se rast temperature, naročito u jutarnjim satima i intenzivnija kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Kiša je izvjesna i na ostalim područjima.

Minimalne temperature zraka do kraja radnog tjedna varirat će između 1°C i 6°C u Bosni, u Hercegovini od 3°C do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 18°C, na jugu zemlje do 16°C. Za vikend, očekivane minimalne temperature biće od 5°C do 11°C u Bosni, na jugu do 13°C. Maksimalne temperature u zemlji do 18°C.

Od ponedjeljka (12. veljače) prema raspoloživim prognoznim modelima prognozira se nastavak padalina koje bi sredinom tjedna uslijed pada temperature zraka u Bosni iz kiše prešle u snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok