• Short title article: Privremeni Upravni odbor

Privremeni Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ostaje kod stava da je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zakonito i pravično predložen za direktora KCUS-a, priopćio je taj odbor.

Gavrankapetanović, prvorangirani kandidat, predložen je na osnovu zakonitog natječaja koji je provelo posebno povjerenstvo čije izvješće o radu je usvojio Privremeni upravni odbor, konstatirano je na šestoj redovitoj sjednici tog tijela nakon razmatranja informacije Federalnog ministarstva zdravstva o uskraćivanju suglasnosti za imenovanje Gavrankapetanovića na dužnost generalnog direktora KCUS-a. Privremeni upravni odbor je razmatrao i pristigle akte Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Ministarstva znanosti, visokog obrazovanja i mladih te zaključio da predloženi kandidat ispunjava sve uvjete javnog natječaja.

- Odbor primjećuje da je federalni ministar zdravstva, prilikom uskraćivanja davanja suglasnosti, izašao iz okvira svojih nadležnosti, paušalno tumačio propise o visokom obrazovanju, koji nisu u nadležnosti Federalnog ministarstva zdravstva i propustio dati pouku o pravnom lijeku, čime je onemogućio preispitivanje donesenog akta i uskratio zaštitu prava kandidata - navedeno je u priopćenju Privremenog upravnog odbora.

Odbor je najavio da će poduzeti sve zakonom dopuštene aktivnosti kako bi zaštitio integritet KCUS-a, kao i dignitet svih svojih članova.

Istovremeno, Privremeni upravni odbor poduzima sve aktivnosti za nesmetan rad i funkcionisanje KCUS-a i vraćanje fokusa na zdravstvenu zaštitu građana, priopćeno je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok