• Short title article: "Skidaj četničku majicu"

Dvojica huligana napala su ženu i dijete u središtu Sarajeva zbog majice na kojoj piše "Delije sever", piše ATV.

Kako navode, nitko od brojnih prolaznika nije im priskočio u pomoć dok su ih huligani maltretirali.

Skinuli mu majicu 

"Moje maloljetno dijete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dijete na sebi imalo majicu s obilježjima Crvene zvezde. Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica s obilježjima Crvene zvezde. 'Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubit ću te, ozlijedit ću te, skidaj'. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati gol. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom", kazala je majka djeteta za ATV.

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se na tom dijelu grada nalazi veliki broj ljudi, ali navodno im nitko nije htio pomoći.

"Vjerujte nitko prišao nije. Bukvalno nitko. Ni meni ni djetetu. Ušli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspjeti identificirati", kaže majka dječaka.

"Čista mržnja" 

Policija je djelo kvalificirana kao krivično djelo nasilničko ponašanje, ali majka dječaka ističe da je u pitanju čista mržnja.

"Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Vidjeli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo 'Delije sever'. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svjesna gdje živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantirao", kazala je majka dječaka za ATV.

Napad u centru Sarajeva na majku s djetetom Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo evidentiralo je kao događaj, rečeno je Srni iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a su rekli da je zabilježeno da su dvojica momaka napala ženu i dijete te da je to evidentirano kao događaj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok