• Short title article: Sarajevo

MUP Kantona Sarajevo potvrdio je medijske navode da su u blizini tržnog centra SCC u Sarajevu napadnuti majka i njeno maloljetno dijete (14) zbog majice na kojoj piše "Delije sever''.

Oni ističu da je PU Centar putem telefona obavijestila S.V. da su ona i njen maloljetni sin napadnuti od strane nepoznatog muškarca u ulici Vrbanja.

''Obaviješten je dežurni tužitelj koji je predmetni događaj okvalificirao kao Nasilničko ponašanje. Radeći na dokumentiranju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su identificirali 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršitelj ovog kaznenog djela i prema kojem će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužitelja'', kazala je za portal 'Avaza' glasnogovrnica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Podsjećamo, ranije je majka djeteta za ATV kazala da su joj čupali dijete i nasilno mu skinuli majicu, a nju odgurnuli, nakon čega je pala i ozlijedila koljena i dlanove.

''To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica s obilježjima Crvene zvezde. ''Skidaj četničku majicu, što si to obukao, ubit ću te, povrijedit ću te, skidaj''. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom'', rekla je majka djeteta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok