Vijesti Ummeta nastavljaju sa slavljenjem egzekucije Tomislava Salopeka. Po njima ovaj nevini čovjek je kriv, i na pravdi Boga je ubijen jer je Hrvat i državljanin Hrvatske.

Bi li isto pisali da je ISIL pogubio državljanina Hrvatske muslimanske vjeroispovijesti? Kriv je i na pravdi je ubijen kažu jer je njegovom smrću plaćena smrt nevine djece koja stradavaju u bliskoistočnim ratovima. Kao da Tomislav Salopek želio te smrti.

Čak i one muslimane koji ih osuđuju, među kojima su i većina muslimana u BIH VijestiUmmeta nazivaju nevjernicima. Fotografije koje su objavili nećemo prenositi no pročitajte kako o ubojstvu Salopeka pišu ti ljudi , na bosanskom jeziku, na stranici koja još nije zabranjena ni u BIH ni Srbiji ni Hrvatskoj i na kojoj se novače nove snage ISIL-a. Prenosi Poskok.info.

ČUDAN ZEMAN DOŠAO …

Odlučili smo ovaj kratki tekst napisati kao odgovor na ubistvo katolika, nevjernika, hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka zvanog Tome, ne bila mu laka zemlja, čija se država nalazi u koaliciji za borbu protiv Islamske države.

Čudan zeman došao, zaista jeste, kada vidite svijet kako se zgrozi slici na kojoj se nalazi tijelo ubijenog (zaklanog) Tome i kako mu glava stoji na leđima. Do jučer Tomo nije bio poznat nigdje, niko nije mario za njega ni za njegovu porodicu sve dok Islamska država, Allah je pomogao, nije objavila video u kojem se Tomo obraća egipatskoj vladi. Toliko je hrvatska vlada a i egipatska sa njom brinula o svom državljaninu da nisu mogli ništa učiniti da oslobode nevine muslimanske sestre u egipatskim zatvorima. Toliko su brinuli za njega da su samo čekali dan kad bude zaklan Tomo pa da popune novinske i internetske stranice, “uplakani” i “zgroženi” ovim činom.

Nije čudno što se “zgrožavaju” nevjernici prljavi, nego je čudno što se “zgrožavaju” naši muslimani napaćeni, Bošnjaci i Bošnjakinje a i mnogi drugi. Čudno je kako se zgrožavaju ubistvu jednog hrvatskog državljanina čija država učestvuje u borbi protiv Islamske države, čija država pomaže egipatsku vladu koju su osudili mnogi učenjaci, ne samo Islamske države, već i murdžijski i murtedski učenjaci, polazeći od Ihvanul muslimin pa dalje. Egipatska vlada koja toliko muslimana i muslimanki, djece i žena, nedužnih ubije svakodnevno. Egipatska vlada koja drži naše sestre u zatvorima i samo Allah zna šta im sve rade tamo. Molimo Allaha da im olakša i da učini da ni ne osjete kad ih prljave murtedske ruke dotaknu. AMIN

Da, to je taj čudan zeman, kad se mnogi muslimani uopšte ne zgrožavaju na sliku djeteta koje leži na bolničkom krevetu sa crijevima i organima izvan tijela. Da to je ta scena koju smo baš jučer objavili u vijesti o napadu koalicije, koju Hrvatska država podržava, na čelu sa SAD-om. Avioni koalicije su izveli jedan od mnooooogooobroooojnih napada na muslimanske civile i tako ubili preko 15 civila (mi smo napisali preko 11,ali je još civila preselilo od ranjavanja) i ranili mnoge ostale.

Čudan zeman došao, jadni kjafir Tomo i njegova slika kako je zaklan ipak je danas gora od nedužnog muslimanskog djeteta koje se igralo izvan kuće pa na kraju završilo sa prosutim organima i crijevima na bolničkom krevetu. Ne samo jedno dijete nego mnogo njih. E to je svakodnevnica koju gledamo ovdje u Islamskoj državi. Ali to je nevažno, Tomo je važan i njegova slika je “zgrozila cijeli svijet”.

A kažemo licemjerima i onima koji lažno predstavljaju Islam i pozivaju se na njega.

DA, OVO JE ISLAM I TO JE ONO ŠTO STOJI U KUR’ANU I TAKAV JE BIO I BIĆE UVIJEK.

O Ti Koji si Najuzvišeniji, o Ti Koji pokrećeš oblake, o Ti Koji su nebesa i svjetove stvorio, o Ti Koji osim Kojeg drugog boga nema, o Moćni, o Najjači, o Najveći, o Jedini, Tebi prepuštamo licemjere, nevjernike i murtede. Od Tebe pomoć i oprost tražimo, zaista mi nemamo drugog pomagača osim Tebe. Dovoljan si nam Ti, a divan si Ti Zaštitnik.

Ponovo vam donosimo da usporedite..

Kjafir Tomo i njegov završetak

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok