Neobična teorija sugerira da se dvije tisuće metara ispod Bermudskog trokuta ponovno pojavila velika kristalna piramida.

Znanstvenici koji zagovaraju tu teoriju tvrde da su misterioznu piramidu otkrili 2012. godine, koristeći tehnologiju nepoznatu modernoj znanosti. S druge strane, teoretičari zavjere smatraju da je baš ta kristalna piramida odgovorna za nestanak nekoliko zrakoplova i brodova u Bermudskom trokutu. Prenosi Net.hr.

Izvještaji iz 2012. sugeriraju da je znanstvenik Dr. Meyer Verlag otkrio tu piramidu koja je navodno čak tri puta veća od velike piramide u Gizi.

Točne koordinate za nedokazanu piramidu

Doktorica Verlag smatra da bi daljnja istraga tajni ove piramide mogla otkriti više informacija o misterioznim nestancima na području Bermudskog trokuta. Prema nekim izvještajima, Dr. Verlag je predstavila svoja otkrića na konferenciji za novinare na Bahamima, gdje je otkrila čak točne koordinate piramida, iako za to još uvijek nema dokaza.

Unatoč tvrdnjama da su 2012. godine američki i francuski znanstvenici pronašli podzemnu strukturu koja se izdiže iz mora, nema dokaza da postoje takvi istraživački timovi, pa ni slikovni dokazi ili snimke, bilo što drugo što bi dokumentiralo njihova navodna otkrića.

Lažno otkriće?

Pravo je pitanje kako su zannstvenici diljem svijeta mogli biti ‘potreseni’ otkrićem koje nikad nisu vidjeli i koje postoji samo u ‘paranormalnim pseudodokumentarcima’, pitaju se na web stranici za provjeru činjenica Snopes .

Bermudski je trokut mitski dio Atlantskog oceana grubo omeđen Miamijem, Bermudom i Puerto Ricom, gdje su pod nepoznatim okolnostima nestali deseci zrakoplova i brodova. Iako su brojne teorije predložene kako bi se objasnio misterij bermudskog trokuta, niti jedna od njih nije dokazana, a mnogi i dalje plove tim područjem, bez ikakvih incidenata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok