Dobra vijest za sve popunjene muškarce stiže sa Sveučilišta Yale jer, kako tvrdi Richard Bribiescas, punašniji ipak žive duže, atraktivniji su ženama i uspješniji su u prenošenju svojih gena nego mršavi muškarci, tvrdi telegraph.co.uk.

Debljanje nakon što dobijete dijete zbog smanjene količine testosterona možda ne odgovara tipičnom 'macho' idealu, no produžuje život i jača imunološki sustav.

Dokazi potrđuju navedeno jer 'malo deblji' rjeđe imaju srčani udar irak prostate, dok je studija iz 2008. godine pokazala da muškarci s jakim metabolizmom imaju oko 50 posto veću vjerojatnost da umru od onih čija tijela prilikom mirovanja izgaraju manje energije. Prenosi Slobodna Dalmacija.

'Macho ideal čini vas bolesnim' - jasno će profesor Bribiescas te nadodao:'Dok su muškarci prosječno krupniji i fizički jači od žena, oni imaju izvjesnu slabost. Teže se bore protiv infekcija i bolesti nego žene i osim toga naprosto ne vode računa o sebi. To ima izraženo negativan efekt na brzinu kojom muškarci stare'- ističe Bribiescas.

Bribiescas također tvrdi da 'popunjenost' povećava vjerojatnost da će muškarci svoje vrijeme ulagati u odgoj djece prije nego će 'zujati' za novim partnericama, dok bi ih veća debljina mogla učiniti atraktivnijim ženama.

Ova promjena omogućuje i ravnotežnu reakciju koja utječe na način ophođenja očeva i njihove djece, što je svakako pozitivno, navodi se u istraživanju.Očigledno je stigao medijski trend 'očinskog tijela' kojima se muškarce srednje dobi hvali zbog njihove 'zaobljene' vanjštine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok