Veze i ljubav ponekad su komplicirani i kada si osobe gotovo savršeno odgovaraju. Ali kada dodatne obaveze nametnu svoj ritam, teško se uskladiti. Bez obzira na to koliko nam je netko privlačan ili drag, neki znakovi jasno upućuju na to da moramo krenuti razdvojenim putevima.

Privlačnost je nestala

Ako ste dali sve od sebe te zaista ne osjećate privlačnost kao na početku veze, vrijeme je za jedan podulji razgovor s partnerom. Morate biti hrabri i reći što se događa. Jednom nestala privlačnost teško će se vratiti kao da ste zamahnuli čarobnim štapićem. Bez obzira na to koliko se inače slažete u svemu ostalome, privlačnost je jedan od ključnih faktora dobre veze i s vremenom će biti sve gore. Zato je možda pametnije rastati se dok možete biti prijatelji i civilizirane osobe koje će uvijek rado popiti piće ako se slučajno sretnu u gradu.

Nepristojnost prema drugima

Savjetnik za odnose i veze Marcus Osborne istaknuo je za GalTime.com kako je vrlo bitno već na početku veze obratiti pažnju na to kako se partner ili partnerica ponašaju prema ljudima u uslužnim djelatnostima. Ako, primjerice, ima potrebu posramiti ugostitelja ili radnika u nekoj radionici, to pokazuje da bi se jednog dana mogao tako ponašati prema vama. Dakle, i na svojoj biste koži mogli osjetiti kako je to kada vas netko namjerno ponižava i pravi se da je bolji od vas. A to sigurno ne želite.

Zlostavljanje

Bilo koja vrsta pritiska i zlostavljanja, od emocionalnog, psihološkog do fizičkog, ne dolazi u obzir! Odmah napustite takvu osobu bez ikakve grižnje savjesti i zatvorite sva vrata za sobom.

Previše posla, premalo vremena

Ako već sami niste imali iskustvo da je voljena osoba puno radila pa je to bio glavni izgovor da se ne viđate koliko biste htjeli, sigurno ste doživjeli takve priče od ljudi koji vas okružuju. Posao i obaveze jedan su od najčešćih razloga što vas partner ili partnerica zapravo izbjegavaju i stavljaju nisko na listu prioriteta. Ne promijeni li se to nakon razgovora, nemate što čekati, okrenite novu stranicu u životu.

Nedostatak zajedničkih interesa

Suprotnosti se privlače. To ste sigurno čuli već puno puta pa onda probali održati vezu s nekime tko se uopće ne slaže s vašim razmišljanjima. Dok biste vi planinarili, biciklirali ili igrali nogomet, ona ne podnosi ni grašak znoja na sebi. Ili, ona bi rado putovala po egzotičnim mjestima i spavala u šatoru, a vi ste tip za izležavanja po plažama u Lijepoj Našoj. I što dobijete na kraju? Nesretni par kojem privlačnost i strast nisu dovoljne da bi veza uspjela.

Zajednički interesi i pogled na svijet zapravo su jednako važni kao i dobar seks jer s vremenom jedno bez drugoga ne zadovoljava kvlaitetu veze.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok