Većina se ježi od pitanja što će promijeniti u Novoj godini, a neki su i žalosni pred kraj svake godine jer nisu ostvarili ono što su htjeli u protekloj.

Možda si jednostavno dajete prevelike zadatke. Krenite malim koracima i stvarima koje možete promijeniti već od ovog trenutka.

Jedite više voća i povrća

S ovom odlukom možete krenuti već dok čitate ovaj tekst. Prisilite se da za prilog počnete uzimati povrće umjesto prženih krumpirića i da vam prvi obrok ujutro bude voće.

Više hodanja

Ako već ne možete natjerati svoje tijelo da idete redovito u teretanu, barem zamijenite auto ili javni prijevoz - hodanjem. Niste ni svjesni vjerojatno koliko je malo vremena potrebno da napravite 10 000 koraka u danu koliko je najzdravije.

Čitanje knjiga

Više čitajte! Svaku večer prije spavanja umjesto "scrollanja" po društvenim mrežama odvojite sat vremena za čitanje nove knjige. Uzmite si mjesec dana za jednu knjigu, nitko vas ne tjera da ju pročitate u nekoliko dana.

Novi posao

Ako osjećate da vas trenutno radno mjesto stvarno guši i shvatili ste da se u ovih godinu dana niste pomaknuli s mjesta, uzmite laptop u ruke i pošaljite nekoliko životopisa. Šaljite ih sve dok se neka nova vrata ne otvore. To je prvi korak i jedino ćete tako nešto napraviti, zaista nema smisla svakodnevno pričati koliko vas trenutni posao umara i stresira.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok